Welkom bij Angels' Share

Nog nooit eerder is er wereldwijd zoveel aandacht en interesse geweest voor whisky als op dit moment en de vraag hiernaar neemt alsmaar toe. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat whisky een zeer lange en rijke geschiedenis heeft omgeven met een zekere mystiek en magie.

Whisky is het prachtproduct van een combinatie van eeuwenoud vakmanschap, zorgvuldig uitgekozen aardse ingrediënten, een uitgebreid distillatieproces en de toewijding, tijd en het geduld die er nodig zijn voor het maken van deze bijzondere drank.

 

De wondere wereld van de whisky is een fascinerende plek met veel diversiteit en diepgang, maar het is gelijktijdig ook een behoorlijk complexe wereld.... zo complex als het leven zullen we maar zeggen! Er zijn zóveel distilleerderijen in Schotland en over de rest van de wereld, zóveel verschillende stijlen van whisky ieder op hun eigen unieke wijze bereid en zó'n gigantisch aanbod aan verschillende whisky's, dat je hierdoor eenvoudig door alle bomen het bos niet meer kunt ziet.

 

Zelf zijn we al enkele jaren verzamelende whiskyfanaten en deze uit de hand gelopen hobby heeft geresulteerd in deze whiskywebsite Angels' Share. Met dit particuliere initiatief geven we wij je graag heldere informatie over de verschillende aspecten van whisky en we hopen dan ook dat deze website je erg aanspreekt. 

 

Angels' Share wil u graag uitnodigen om een kijkje te nemen op onze website.  Mocht je vragen, opmerkingen of suggesties hebben, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via ons contactformulier.

Als laatste zouden wij je nog één suggestie willen doen: Schenk jezelf een heerlijke dram in, ga rustig en ontspannen achterover zitten en geniet ervan! In de tussentijd kunt u dan even goed kennismaken met onze website Angels' Share.....! 

Slàinte!



Whisky Wijsheden

Mark Twain:   "Too much of anything is bad, but too much of good whiskey is barely enough"

Sir Winston Churchill:   "The water was not fit to drink. To make it palatable, we had to add whisky. Bij diligent effort, I learnt to like it."

Johnny Carson:   "My favorite dinner is a steak dinner, a good bottle of scotch, and a loyal dog to eat the steak."


'Angels' Share'

"Een percentage van de whisky dat tijdens het rijpingsproces uit het vat verdampt"


'Scotch Whisky'

"Gedistilleerde whisky afkomstig uit Schotland welke 3 jaar of langer is gerijpt"


'Slàinte Mhath'

Uitspraak slaandji waah: Proost! Letterlijke betekenis Schots-Gaelisch "Goede gezondheid"